TravelMagic:TravelMagic

Fra DataGrafikk
Revisjon per 14. nov. 2014 kl. 11:59 av DataGrafikk (diskusjon | bidrag) (Ny side: == TravelMagic – reiseplanlegger == right DataGrafikk lanserte sin første nettbaserte reiseplanlegger for Haugesund-området i 1997. Kjernen i produktet...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

TravelMagic – reiseplanlegger

UtberedelseTM2013.png

DataGrafikk lanserte sin første nettbaserte reiseplanlegger for Haugesund-området i 1997. Kjernen i produktet er en «reisemotor» som leser trafikkdata på standardisert format og utarbeider reiseforslag og avgangslister. Siden 1997 har reiseplanleggeren gjennomgått en rivende utvikling. Det er laget en rekke ulike grensesnitt mot motoren: WEB, mobil, SMS, Callsenter. Det er også utarbeidet apper for iPhone og Android i samarbeid med Bouvet. Målsetningen har vært å utvikle en brukervennlig og lett forståelig reiseplanlegger som gir rask tilgang til kollektivnettet.

Systemet håndterer søk mellom holdeplasser, adressesøk, POI, valg og visning i Google Maps osv. Nordland Fylkeskommune er første fylke med prisberegningsmotor. Systemet tilbys som en tjeneste til kollektivselskaper og operatører. Oppdragsgiver står for datafangst og har tilgang til selvbetjent oppdatering av motoren 24/7. Høsten 2013 er samtlige kunder oppdatert til TravelMagic 3.0.

Kollektivmyndighetene i 11 fylkeskommuner har valgt TravelMagic. Fylker innenfor røde markeringer, har valgt å samarbeide om datagrunnlag – noe som gir mulighet for fylkeskryssende reiseforslag. Utover dette benytter 3 fylkeskommuner TMs reisemotor som grunnlag for enten monitorsystemer eller interne oppgaver (skoleskyss / callsenter).


Regionen Fyn i Danmark benytter InfoWeb, et spesialgrensesnitt til reisemotoren for å oppdatere sine operatører med endringer i produksjonen.

Høsten 2013 benyttet Agder Kollektivtrafikk InfoWeb for å visualisere nye anbudspakker ovenfor tilbydere.


Data.ini

Data.ini er en fil som man legger i samme katalog som . Filen ligger ikke under noen standard, men brukes av TravelMagic og tilhøre

KatalogStrukturMedDataIni.png

Hvordan endre